maanantai 22. huhtikuuta 2013

32

Pyöräilin tänään palaveriin (koukkasin aamusuihkuun oman ketjun salille) ja sain lähityöihmiseltä hemmotteluaamiaisen keskustan ehdottomassa ykkösaamiaispaikassa. No varmaan on muitakin, mutta en ole sellaisessa koskaan käynyt. Niin luksusta. Tultuani työkaverin hemmottelemaksi (ja sitä myöden tosi onnelliseksi) pyöräilin takaisin kotiin. 

32 km. 1 tunti 45 minuuttia. Vauhtia hidastaa liikenne. Kun joutuu väistelemään muita ihmisiä, pyöriä, autoja, julkista liikennettä, tavaroita purkavia kuorma-autoja, jalkakäytävälle nousevia takseja, jne. Pyöräilykausi on niin alussa, että edes pyörätiellä hortoilevat jalankulkijat eivät saaneet minkäänlaista ärtymystä aikaiseksi, kunhan pujottelin välistä. Polkupyörä tuntuu silti vapaudelta! Pääsen taas rullaamaan ohi autojonojen. 
Säätiedotuksen mukaan huomenna sataa. Eiku coretexiä pintaan ja menoksi. Vielä pyörän kutsu on kovempi kuin ärsytys kypärän sisään valuvasta vedestä, joten valitsen fillarin. Talven aikana juossut lenkit ja poljetut spinningtunnit ovat valmistaneet tähän ja pyörä on kevyt tapa liikkua. Tuntuu kuin ei olisi pyörän selästä talvea poissa ollutkaan. Mäet tuo vaan mukavaa vaihtelua! Niin ja siis varsinaisen työmatkan ajamiseen menee sellaiset 20 minuuttia, joten kyse ei ole mistään pitkästä matkasta edes sateessa.

Nooo, katsotaan nyt sitten taas syssymmällä, kun rengas on puhjennut reissun päällä jonkun kerran ja on kastunut ja kuraantunut riittävän monta kertaa, että muuttuuko ääni kellossa. Tällä hetkellä on sellainen olo, että pääsispä taas ajamaan.

tAamu

4 kommenttia:

 1. Sinä reipas!

  Minua pelottaa edelleen sora. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki sora on jo harjattu. Harvoja alikulkuja lukuunottamatta (liekö käsityötä, ei mahda lakasin-lakasin-koneet mahtua). Renkaat ehjät. Huomenna pakon edessä bussilla töihin.

   Poista
 2. Coretexillä pärjää hienosti :) Riittämiin kun sataa on näkyvyys vähän hankala kun silmiä joutuu siristelemään. Silti kotiin päästyä tähän mennessä on ollut joka kerta voittajafiilis :)

  Tällä viikolla on hcr takia rauhallisempi viikko, silti pyörä kutsui fillaroimaan vappuaattona ja kävin vajaan kympin lenkin ajelemassa, parhautta aurinkoisessa säässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on pyöräilyhuumaa - katotaan hihkutaanko vielä syyskuun sateilla :)

   Poista