sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tankilla käyty

Tällä hetkellä tuntuu, että elämässä on aika paljon kaikkee (tai hirveesti kaikkee). Kun haetaan kirjainneliöstä  asioita, joita elämässä eniten haluaa... Löydän vaivatta sanan vapaus (ja onnellisuus, rehellisyys). Kertonee jotain. Mutta nämähän on valintoja. Henkilö, joka haalii elämäänsä paljon asioita, on ajoittain kiireinen. Minä olen. 
Tänään tuli tankkauspäivä (vahingossa), eikä siinä mitään. Huomenna ohjelma on toisenlainen. Pienet päikkäritkin vetäisin. Olen ihan ässä nukkumaan. Nukun ihan missä vain! Olen nukkunut tunnin unet mökillä samalla sängyllä, jossa nuoriso katsoi (tähän katsomiseen kuuluu huutamista, ääneen nauramista ja sängyllä pomppimista) wipeoutia... Kun väsyttää, uni auttaa. Joten nyt on tulevaa tiukkaa viikkoa varten kerätty niin ravintoa kuin untakin! Antaa tulla, arki! Valmiina ollaan. 

Kiireen keskelle on mahtunut treeniäkin, joka kulkee hyvin nyt kun flunssa on kauas taaksejäänyttä elämää. Kävin tsekkaamassa Elixian fitness fusionin - wow! Suosittelen. Kuulemma ohjaajissa saattaa olla isojakin eroja, mutta meillä oli sijainen, joka kertoi ohjelmansa perustuvan voima joogaan - no tiiä hänestään, en ole koskaan voimajoogassa ollut, mutta ristus mikä reissu! Hiki virtasi ja olin sen jälkeen niin kipeä, ettei tosikaan. Pitkästä aikaa se loistava tunne, kun aamulla ei meinaa päästä vessan pöntöltä ylös (anteeksi mielikuva, mutta kaikki tietää sen tunteen... jos ette tiedä, niin eikun alavartalotreeni kehiin!). 
Loppuviikkoon on perinteisesti kuulunut myös pilates ja syvävenyttely. Fitness fusionin jälkeen oli todella tuskaa molemmat. Pilateksessa vatsalihakset kirkuivat vastaan ja venyttely sattui silmittömästi (mm sisäreidet), mutta meidän venyttelyohjaaja kyllä aina sanoo, että "tämän kuuluukin sattua" ja "ei tämän kuulukaan olla kivaa". Ilohan tästä hommasta tuleekin jälkeenpäin. Pilateksen jälkeen ruoto suoristuu jo ihan tunnin aikana, mutta etenkin syvävenyttelyn tulos tuntuu vasta pidemmällä aikavälillä. Parin päivän päästä yleensä havahtuu, että todella mulla kiertää veri hartioissa. Kyllä toki lihasten venyminen tuntuu heti, mutta ainakin mulla sellainen hyvä tunne vie päivän, kaksi.

Sairastamisen jälkeen en ole kunnon juoksulenkkiä tehnyt oikeastaan aikataulullisista seikoista johtuen - joo no olisin voinut nousta aikaisemmin ja juosta sen lenkin aamutuimaan, mutta sitä nyt en ole tehnyt. Yhtenä aamuna kävin kyllä vesijuoksemassa työkaverin kanssa (itseasiassa käymme lähes joka viikko). Siinä mun aamuaerobiset. Iltaisin on ollut niin paljon hyviä jumppia, ettei ole juoksemaan ehtinyt, mutta ensi viikko antaa varmasti mahdollisuuden siihenkin.

Jalkakäytävät ja rantatiet alkaa olla lähes sulat, mutta suurin osa talven hiekoituksista on vielä lakaisematta. Minun juoksuani tuo ei haittaa, kun juoksen lähes yksinomaan hiekkapohjaisilla reiteillä, mutta pyörän vieminen sepelin sekaan arveluttaa. Niin monena keväänä on rengas hajonnut... Ja kyllä mulla on sepelin kestävät vahvistetut ties-mitkä-renkaat - ei muuten kestä sepelillä ajoa. Ei vaan kestä. Eli hopihopi harjausmiehet ja -naiset! Päästään baanalle koko porukka!

Helposti rullaavaa arkea!

tAamu

4 kommenttia:

 1. Joogaa, pilatesta, syvävenyttelyä... Loistavaa sinä! Kuulostaa sellaiselta, josta minä vain voin haaveilla, mutta joka pitäisi toteutttaa, koska pitäisi. :)

  Minäkin aion odottaa, että tiet ovat soravapaat. Viime vuoden neljä kumipuhkia riittäisi vähäksi aikaa. :O

  Hieman kiireettömämpää viikkoa sinulle. Iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ihana <3

   Olen oikeastaan itsekin vähän hämilläni näistä lajeista, jotka ovat hiipineet viikko-ohjelmaan ja koukuttaneet ihan totaalisesti. Ihanaa!

   Poista
 2. Rakas TM/Aamu! Pitkästä aikaa kommentoin, vaikka käynkin usein lukemassa kirjoituksiasi.
  Mielenkiintoinen tuo sananeliö... Minun 3 ensimmäistä sanaani olivat "rakkaus, nuoruus, terveys". Aika jännää, koska noihin sanoihin liittyvät asiat ovat tosiaan pyörineet mielessäni viime aikoina!
  Ihana kuulla, että sullakin juoksurakkaus yhä voimakas. Usein juostessani ajattelen sinua!
  Itselläni oli liikunnan suhteen vähän laiska kuukausi, mutta nyt juoksuinto on taas kova!
  Ihanaa kevään jatkoa ja nautinnollisia juoksuja!

  p.s. Kanelille terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla Sinusta! Myös minä olen ajatellut Sinua!

   Tämä on kevätjuoksujen kannalta ihanin hetki, kun reitit sulaa ja hiekka harjataan pois. Juoksu muuttuu monen kk lumessa paarustamisen jälkeen äkkiä helpommaksi ja kevyemmäksi. IHan kuin koko talven vaivat nyt palkittaisiin. Samoin kevään pyöräilyn käynnistyessä huomaa että nyt palkitaan talvella tehty työ. Ei tarvii aloittaa alusta kunnon kohotusta vaan voi vaan polkaista pyörän liikkeelle. Erilaisiakin keväitä on ollut.

   Hyviä sanoja! Terveys on todellakin se, mitä ei osaa arvostaa ennen kuin se ei enää ole niin itsestään selvyys kuin aikaisemmin. Löysempiä kk tarvitaan. Ei aina tarvitse mennä päätönnä.

   Ihania juoksuja, kaunista kevättä, Sinulle Taina! <3

   Poista