tiistai 8. tammikuuta 2013

Iso maanantai

Paitsi että kaikelle pitää pystyä laittamaan numero ja mielellään vielä järjestysnumero (älkää kysykö miksi, en minä tätä ole keksinyt!) myös sen vuoksi vuoden vaihde ja ajanlasku ovat loistavia ideoita, että edes 365 päivän välein meillä on tällainen kertakaikkisen iso maanantai! 1.1. joka vuosi!

Vuoden vaihteessa nääs (orastavaa tamperelaisrakkautta Sanna-Raipe Helmiseen tutustumisen jälkeen) saa kaiken anteeksi ja voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Siis jos haluaa. 

Aika moni on halunnut. Ainakin jos katsoo sitä väkimäärää, joka pyörii käyttämässäni kuntokeskuksessa tukkimassa meidän rutinoitujen tossujen kuluttamia uria laitteelta tai tunnilta toiselle. Kuinka välillä tekisi mieli mennä sinne vastaanottoon, lainata mikrofonia ja sanoa muutama valittu sana. Nimittäin siitä, että älkää luovuttako! Älkääkä aloittako rankkaa harrastusta ilman opastusta! Eikä sohvaperuna voi mennä joka päivä siihen kaikkein rankimpaan veivaukseen. Se ei vaan kannata. Ja huoltakaa hyvät ihmiset niitä lihaksianne reenin jälkeen! Ja kaikki keskukset, jotka tarjoavat sen veivauksen, tarjoavat myös niitä kehoa huoltavia lajeja. Hyvää päivää sentään!

Nimittäin kokemuksesta tiedän senkin, että tämän kuun lopussa jonoa ei salilla enää ole. Kengät mahtuu kenkähyllyyn ja tunnille voit tulla viime tipassa, mukaan mahdut. Voit huoletta otsatukkasi suojissa laahustaa taas koneelta/tunnilta toiselle eikä kukaan seiso tiellä. 

Toisaalta sinä et tarvitsisi mitään tolkutonta aikaa jäädäksesi koukkuun siihen liikuntaan. Saadaksesi huikeita tuloksia. Painossakin (jos se on sinun tavoitteesi), mutta ennen kaikkea olotilassasi muuten. Miten paljon enemmän kolmen kuukauden päästä jaksatkaan! Miten paljon enemmän suorituskykyä, voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta oletkaan saavuttanut (jos harrastat lajeja monipuolisesti ja otat vastaan ohjausta alussa). 

Usko minua. Olen ollut siellä kans! Olen mä välillä lopettanutkin ja palannut. Enimmäkseen maanantaisin ja vuoden alusta. Kyllähän tämä matka kestänyt on, mutta hauskaa on ollut jo matkallakin ja nyt en enää pärjäisi ilman liikuntaa ja sen tuomaa hyvää oloa!



Liikkuminen sujuu. Seuraavaksi onkin opeteltava pysähtymään.

t Aamu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti