Minäminäminä

Olen 4-kymppinen, perheellinen nainen Ruuhka-Suomesta.

Olen ollut liikunnallinen koko ikäni. Ensimmäisen salikortin ostin 16-vuotiaana, mutta kuntoiluni on ollut varsin puuskittaista etenkin perheen perustamisen jälkeen.

Juoksemaan olen oppinut vasta viime vuosien aikana, mutta se ei vähennä ihastustani tähän harrastukseen. Toinen ehdoton suosikkini on spinning.

Hajotettuani selkäni helmikuussa 2011 (discus prolapsi L5-välissä ja siitä jäi oikeaan jalkaani sekä liike- että tuntopuutos lähinnä isovarpaan ja päkiän seutuun - tunnottomuus jatkuu toki melkein puoleen väliin säären ulkosyrjää) olen joutunut ottamaan itseäni niskasta kiinni, jättämään taistelulajit kuntoilumielessä (siis en ole niitä missään muussa mielessä koskaan harrastanutkaan) ja tutustumaan sellaisiin lajeihin kuin venyttely ja pilates. Olen ihastunut molempiin (no se ei välttämättä näy tekemisen tiheydessä).

Selkäni kestää taas liikkumista ihan hyvin (kiitos loistavan fysioterapeuttini). Etenkin sitkeitä rullauksia ja kovia nopeita tärähdyksiä on jkv vältettävä edelleen, mutta siis juoksen taas (ei kai siinä nyt niin paljoa tärähtele) ja vuoden 2012 lopulla uskaltauduin joogaankin.

Vuoden 2012 keväällä kävin juoksukoulun, josta oli valtavasti hyötyä ja iloa niin tekniikkaan kuin harjoitteluunkin. Lisäksi sitkeät juoksukaverini pitävät minua liikkeellä silloinkin, kun itse olisin valmis jättämään yhden lenkin välistä... Yksi liikuttava tekijä elämässäni lisää on perheessämme asustava Terrieripoika, jonka lenkkivalmius on aina 100% (myös välittömästi edellisen lenkin jälkeen).

Olen asettanut itselleni monet kerrat erilaisia tavoitteita pudotetuista kiloista ja hävitetyistä senteistä (lähinnä niistä edellä mainituista), mutta en tee sitä tällä kertaa. Tavoitteeni ovat paljon yksinkertaisemmat:

  1. terveellinen ravinto
  2. kehoa kunnioittava liikunta (mutta ei liikaa kunnioittava - kyllä välilllä, hetkellisesti saa mennä ihan överiksikin)
  3. mielen tasapaino, henkinen hyvinvointi, rauha ja rakkaus

Eli näissä riittääkin sitten kilvoiteltavaa koko loppuelämäksi ja jokainen päivä erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti