tiistai 5. helmikuuta 2013

Tunnustus

Ne jotka tuntevat minut entiseltä Takaisin Minuksi-ajalta, tietävät miten huono olen vastaamaan haasteisiin. Se ei suinkaan tarkoita, etteikö ne mieltä lämmittäisi! Ihan valtavan paljon lämmittävät. Tuollainenkin kaunis tasapainoinen sydän. Punainenkin vielä! Tottakai. 
Olen nyt saanut kauniin sydämen Lappikselta, Lyijypallolta ja Mintulta. Kiitos jokaiselle erikseen ja kaikille yhdessä - tasapuolisesti. (Tasapuolisuus on tärkeä asia ja sydäntäni lähellä). Haasteen ensimmäinen kohta kiitos suoritettu.

Toisena tehtävänä oli valita viisi (uutta) blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja suositella niitä teille. No tässä tulee:

 1. Ninan tarinaa olen lukenut pitkään, mutta tämä blogi on uusi: Nina Nuolioja
 2. Kanelin uusi tuleminen: Sopivasti ja tarpeeksi
No ni! Tähän tämä tyssääkin. Kaikki uudet blogit, joihin olen ehtinyt tutustua on jo tämän tunnustuksen saaneet. Siispä buffaan niitä blogeja, jotka itselleni ovat tärkeitä ikään katsomatta ja monet niistä olleet tärkeitä jo vuosia:

 1. Quantinan uusi tuleminen (ja se vanhakin lienee vielä auki - aina lukemisen arvoisia ajatuksia, hyvää tekstiä - sitä omaa kirjaa odotellen...): Matkalla Onnessa
 2. Sisukkaan iiven blogissa paljon hyödyllistä ja ajatuksia, jotka saavat minutkin pohtimaan: Voimaa
 3. Tosielämän lähi-ihminen, sielun sisko ja vähän muutakin: Lyijypallon matka kohti Parempaa Elämää
 4. Innostavaa treenipäiväkirjaa: Liikuntapäiväkirja
 5. Upea muodonmuutos: Fit to be me
Kahdella viimeisellä menee lukijatkin reippaasti yli 100 eli tässä on jo hyvä syy olla vastaamatta haasteisiin, kun sisäinen anarkisti ei suostu tekemään edes tehtävää niin kuin pitäisi. Eli siis listasin seitsemän blogia, joista kaksi oli tehtävän annon mukaisia... 

Kolmatta kohtaa tehtävässä - haasteiden jakamista ja siihen vastaamiseen kannustamista, en aio suorittaa ollenkaan. Jos joku tänne eksyy ja vaikken olisi sinua listannutkaan, saat vapaasti viedä punaisen sydämen mennessäsi ja suositella meille blogeja! Ainakin minä ehdin varsin harvoin etsimällä etsimään uusia blogeja, joten vinkatkaa ohikulkiessanne omasta tai lempiblogistanne. Kyllä minä aina joskus ehdin lukemaan!  

En tiedä liittyikö haasteeseen viiden satunnaisen asian listaaminen (osa sen on näköjään tehnyt), mutta luonnollisesti sen minä haluan tehdä:

Viisi asiaa jotka olen oppinut viimeisen kahden vuoden aikana:
 1. Ihminen pystyy paljon enempään kuin luulee. Suurimmat esteet onnistumiselle on korvien välissä.
 2. Paras palkinto rankan päivän jälkeen on liikunta. Siitä on hyvä mieli jälkeenkin päin.
 3. Ajan puute on tekosyy. (Tämän sisäistämisellä on mm se seuraus, että en katso juurikaan televisiota - en jaksa enkä ehdi -, enkä siis tiedä, mistä ihmiset puhuu kahvitunnilla, jos tv:stä puhutaan)
 4. Liikunta antaa itseluottamukselle välttämättömiä onnistumisen kokemuksia (liittyy kohtaan yksi). Samanlaista tyytyväisyyttä ei voi syömällä saavuttaa. 
 5. Samalla tavalla kuin elimistö oli ennen tottunut lisäaineisiin ja sokeriin, se tottuu terveelliseen ruokavalioon ja kaipaa sitä. Ilman sokeria on mahdollista elää.
Viisi asiaa, joiden vuoksi tämä projekti on edelleen ajankohtainen:
 1. Mä en ole valmis. Koskaan en voi lyödä hanskoja pöytään ja todeta: valmis! Koska tämä on elämää. Voin saavuttaa suuriakin välitavoitteita, mutta uusia tavoitteita pystyy asettamaan loputtomasti ja se on tämän elämäntapamuutoksen suurin anti!
 2. Tästä tulee niin hyvä olo. Haluan voida hyvin. Haluan jaksaa osallistua. 
 3. Mulla on vielä saavuttamattomia tavoitteita. Haluan asettaa uusia tavoitteita. Juuri nyt se viitisen kiloa vielä pois mukana raahattavista, juoksukunnon nostaminen, lihaskunnon lisääminen (hartialinjan terästäminen - ei mitään pullonkaulahartioita! + syvät lihakset huippukuntoon), venyttelyn kautta kehon toimivuuden lisääminen - näitähän riittää!
 4. Onnistumiset ruokkii uteliaisuutta. Kun on jo tehnyt asioita, joita ei uskonut koskaan tekevänsä (vaikka juossut 10 km helposti, kevyesti ja ilolla), herää uteliaisuus siihen, mitä kaikkea sitä pystyykään ja se minun on nähtävä!
 5. Tästä, minkä alunperin piti olla projekti, on tullut mun elämä. Ja olen onnellinen eläessäni juuri näin.
Viisi minulle tärkeää asiaa
 1. Terveys
 2. Perhe
 3. Ystävät
 4. Työ
 5. Liikunta
Ei välttämättä tärkeysjärjestyksessä. Alan tykätä listoista! Tekisin näitä enemmänkin, mutta nyt on keskityttävä jo muihin asioihin. Iloa ja valoa päivääsi!

Tässä muutama ajatus aamusella. Lunta pyryttää taas taivaan täydeltä. Lienee sisäliikunnan paikka. Onneksi tekemistä riittää sisälläkin!

tAamu


3 kommenttia:

 1. Kiitos sydämestä! Tosin edellinenkin antamasi tunnustus taitaa vielä olla työn alla. :) Siihen liittyvät kysymykset ovat kyllä tallennettuna bloggerin luonnoksiin, joten vielä minä jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo nämä nyt niin vakavia haasteita onneksi ole! Ole hyvä! Olet sydämesi ansainnut :)

   Poista